dimecres, 7 de novembre del 2012

Efecte dripping

L'altre día l'Esteve en el seu bloc parlava dels paràmetres indirectes. Jo li comentava la desesperació que suposa estar fent fotos amb la baieta en una mà i haver d'estar netejant l'òptica en tot moment. Com li deia, moltes vegades, quan m'he fartat he plegat i s'ha acabat la sessió.
Tot açò em va portar al cap unes fotos que tinc al disc dur des de fa un temps. Va ser un dia que no feia gaire vent, però havia una mar de fons tremenda. L'ambient estava ple d'aigua i salitre en suspensió. Vaig començar a fer fotos i, al cap de poc temps vaig comprovar que el filtre tenia un tel de porqueria. Així que: a tirar de baieta... Les fotos que vaig fer amb el filttre brut me les vaig mirar a casa i no em van desagradar. El filtre brut de gotetes i salitre crea com un efecte boirina que em va fer gràcia. Així que les vaig guardar i avui us ensenye una. 
Segurament jo no he inventat res i algú ja ha descrit aquest "fenòmen". Però he decidit que, com l'he descobert pel meu compte, sense haver llegit res al respecte el faré meu i l'anomenaré "efecte  dripping"

Canon 5D MkII amb el Canon 24-105 a 50mm
f/16, 1,3s, ISO 100, segurament el degradat invers de 3 passos, trípode.

16 comentaris:

  1. Curiós el nom triat... 8^)
    Jo li podria comentar el que és fotografiar a Gullfoss (Islàndia) sota la pluja continua i fort vent on no tens temps de netejar que ja torna a estar empopat...jo no vaig tenir tanta sort amb el curiós efecte i totes..totes varen anar directament a la paperera. :(

    ResponElimina
  2. Pere, és que estic estudiant anglés i no ho he pogut evitar. Posar els noms en anglés vesteix molt més. Estic pensant canviar el nom del bloc per : Pepet Photography.
    Per cert, pensava que tú mai llençaves fotos a la paperera... ;-)

    ResponElimina
  3. Les que no puc recuperar i no serveixen per res com les d'aquella sessió si, estava tant xop el filtre que no és veia res...
    Ara desprès de pensar-ho en calma i veient les fotos "artístiques" d'alguns "grans fotògrafs" potser vaig fer mal fet 8^)

    ResponElimina
  4. Sí, potser vas fer mal i ara podríes haver descrit l'efecte "rainig"

    ResponElimina
  5. Molt a bé Pepet, m'apunto el Efecte dripping.
    Es de les vegades que cal aliar-se amb l'enemic.
    M'agrada.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Jo també he patit aquest efecte mes aviat "wet".
    Que grande es el translate!
    :)

    ResponElimina
  7. Gràcies per passar, Vicent. Efectivament: "Si no puedes con ellos únete a ellos", je, je...

    Esther, potser ho has patit també, però jo he estat el primer en descriure-ho i publicar-ho. És el mateix que va passar amb la teoria de l'evolució. Segurament la va descriure primer Wallace, però Darwin li va donar forma i la va publicar abans. Per això Darwin està enterrat en l'abadia de Westminster i Wallace no ;-)

    ResponElimina
  8. Curioso.... no le queda mal del todo, yo cuando me he visto en situaciones de esta no he salvado ni una, yo que tu registraria el nombre rapido no vaya a ser que te lo copies ;-)

    ResponElimina
  9. JA que estudies angles seria pepet's photography.... heheheheh
    Jo en tinc algunes "tonelades" d'aquestes pero cada cop m' agrada mes sortir plovent al bosc, es una aventura més...

    ResponElimina
  10. Xose, lo que si queda mal es cuando tienes goterones gordos por el filtro. Así, con ese difuminado general causado por las microgotitas tiene su "qué"

    Osti, Esteve, tens raó, ja sabràs disculpar-me, però tot just estic començant a recuperar coneixements obtinguts fa més de 20 anys ;-)
    Gràcies per passar.

    Per cert on dic (uns missatges més amunt) efecte "rainig" volia dir "efecte "raining"

    ResponElimina
  11. Osti, Esteve, para ja home, que la setmana que ve tinc exàmen i m'estàs fent tremolar les cames

    ResponElimina
  12. Poques vegades he desestimat una imatge i després l'he recuperat, ni quan per inactivitat no tinc material que processar, així que esta a mi se m'haguera colat, sort que tu no feixos el mateix, perquè em pareix una imatge magnífica, en enquadrament execució i processat. Salutacions

    ResponElimina
  13. A mi m'agrada i força, destacaria la suavitat del tons, son molt agradables

    Salut!1

    ResponElimina
  14. Gràcies, Jose Luis i Bernat per passar i comentar Una abraçada

    ResponElimina
  15. Que se preparen Canon, Carl Zeiss, Leika y Cia....si tu efecto se pone de moda. Con un objetivo de 50€ sería suficiente...
    Por cierto, mejor Joseph Freelance Photography

    ResponElimina