dissabte, 20 de novembre del 2010

Menorca, día 3

Al començament del tercer dia havia pronosticat un canvi en el temps. Disminuia la intensitat del vent i l'anticicló treia el nas. Tenia moltes ganes d'anar a Favaritx a fer la sortida de Sol. Però vaig arribar abans que el canvi de temps... Hi feia bastant vent, potser no tant com els dies previs, però sí el suficient com per impedir fer exposicions mitjanament llargues amb les degudes garanties. No obstant, en previsió, el dia anterior ja vaig aguaitar un raconet al recer d'una gran roca. Vaig haver de fer les fotos des d'allà, la qual cosa em va limitar bastant compositivament.
Canon 5D MkII amb el canon 17-40 a 17mm
f/8, 8s, ISO 100, filtre degradat invers, trípode, cable disparador

Per aquest día tenia previst anar a unes quantes platges també. El primer lloc al qual em vaig dirigir va ser a Cala Turqueta, una de les típiques cales meridionals menorquines, amb pins verds i aigua turquesa.
Panoràmica de 16 fotos unides amb panorama maker i disparades a pols a
f/8, 1/250s i ISO 100 amb la 5D MkII i el 17-40 a 40mm

El següent destí va ser les platges de Son Saura, també al Sud.
Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 17mm
f/8, 1/125s i ISO 100

Després d'un bon entrepà per seguir endavant, per fi, em vaig decidir a visitar alguna platja de la costa septentrional. Vaig anar a Algaiarens. Grans nuvolades cobríen el cel que, de tant en tant, deixaven alguna escletxa per la qual passava el Sol. Semblava que realment el vent anava a la baixa. Una bona passejada per aquest indret idíl·lic. Un surfista i jo ens vàrem repartir la platja al 50%.
Canon 5D MkII amb el canon 17-40 a 17mm
f/8, 1/60s, ISO 100, polaritzador

Del meu viatge anterior recordava un lloc que em va impressionar: Punta Nati. És un cap orientat a Nord envoltat per un paratge dessolador arrasat per la tramontana. Hi han unes peculiars construccions que serveixen per  aixoplugar els ramats. Allà va seguir el joc de llums i ombres.
Canon 5D MkII amb el canon 70-200 f/4 IS a 200mm
f/8, 1/40s, ISO 100, polaritzador

Ja s'acostava el final del día. Per fer la posta de Sol tenia previst anar a Cala Xoriguer. Un lloc bastant urbanitzat, però amb moltes possibilitats i unes roques molt interessants enmig de l'aigua. Allà vaig anar. Però aquesta vegada la cosa va estar molt i molt insípida. Tant com per no pujar cap foto. Allà vaig trobar dos avis menorquins fent fotos amb els quals, si més no, vaig fer una bona xerrada.
Amb l'amor propi malmés per la mala sort avui sí que tocava anar a fer nocturnes. Vaig anar a fer una de les fotos que portava pensades des de casa. Vaig desembarcar amb tot l'equip a la Naveta de Tudons i hi vaig ser una bona estona. Em vaig treure l'espina de la posta de Sol.
Canon 5D MkII amb el canon 17-40 a 17mm
f/4, 1200s, ISO 100, trípode, cable i una llinterna per fer pinzellades de llum a la naveta