dimarts, 26 de març del 2013

El país de la neu i els seus racons màgics

          Durant el viatge hi varen haver dos llocs que podría asegurar que varen ser els que més ens varen sorprendre.
          El primer d'ells va ser l'illa de Sommaroy, allà on acaba la carretera i comencen els somnis. El primer día que vàrem venir era gris i feia vent. L'aigua estava moguda i era difícil fer llargues exposicions. Així i tot, vàrem passar una bona estona donant-li al disparador. Quan vàrem marxar tots teniem clar que era un lloc que calia tornar a visitar.

Canon 5D MkII amb el Canon 70-200 f/4 IS a 144mm
f/11, 1/80s, ISO 200, trípode

          El dia que vàrem tornar el cel es va obrir una mica més. Si bé tampoc vàrem assolir el nivell de color que desitjavem al cel. I és que sempre en volem més. Més de tot, a ser possible. Aquest dia, com que l'aigua també estava mogudeta, vaig fer algunes fotos amb el filtre neutre de 10 passos.

Canon 5D MkII amb el Canon 70-200 f/4 IS a 200mm

f/8, 120s, ISO 200, trípode

          El segon lloc va ser "les dents del diable" a l'illa de Senja. Aquest és un d'aquells llocs que té màgia. El primer día que varem venir va fer un temps de gossos (o de diables). Fred, neu, vent... En aquestes condicions qualsevol s'hagués quedat a la furgoneta. Però quan tens al davant una meravella tan extraordinaria te n'oblides de totes les inclemències. Vàrem gaudir de la natura en estat pur. Si vos fixeu en la foto, cap a la dreta es veu al Pep fent fotos. Així vos podreu fer una idea de la magnitud d'aquests pics.
 Canon 5D MkII amb el Canon 24-105 a 60mm
f/8, 0,8s, ISO 400, trípode

          L'endemà mateix ho vàrem tenir molt clar. Malgrat el cansament acumulat varem tornar a fer les 4 hores d'anada i les 4 de tornada. Ningú no va protestar ni donar altra proposta o alternativa. Calia tornar. Perquè és un d'aquells llocs que enganxa. En aquesta segona sessió les condicions varen ser molt més "amables", però el dramatisme del primer día va ser, sencillament, espectacular.

 Canon 5D MkII amb el Canon 24-105 a 24mm
f/8, 0,3s, ISO 100, trípode

 Per cert, vos recomane el reportatge del Pere sobre aquest mateix lloc i dia.