dijous, 8 de gener del 2015

Fotografia, natura i bona companyia

Ja fa temps vaig fer una entrada en què explicava havia sortit a fer fotos en família. En aquella ocassió el fet va ser circumstancial i improvisat.
Aquestes festes he fet una sessió amb el meu nen, però una sessió completa. Ha estat una experiència molt guapa. La idea era anar a fer la sortida de lluna sobre el mar, aprofitant que havia lluna plena i coincidia pràcticament amb l'hora de la posta del Sol. Vàrem planificar la sortida a la platja on anem normalment a l'estiu, de manera que ja sabíem el que trobaríem, quines roques n'hi han i on estan col·locades. Des del Photographer Ephemeris vàrem estar mirant quins eren els millors punts de la platja per situar-nos. També vàrem fer una ullada a la previsió del temps per comprovar que no tindríem núvols i podríem veure sortir la lluna per sobre de l'horitzó. 
Un cop a la localització vàrem situar amb el mòbil el punt exacte per on trencaria la lluna i vàrem decidir fer fotos amb la roca en forma de punta. Vàrem esperar una estona i... allà hi era: clic, clic, clic.... Jo amb la meua càmara i ell amb la G16. Vàrem anar canviant de lloc buscant altres enquadraments. Finalment, quan ja era bastant fosc i la lluna sortia irremediablement cremada a les fotos vàrem donar per finalitzada la sessió. 
Va estar una bona experiència i educativa: les fases de la lluna, el cinturó de Venus, les minves del mar a l'hivern, les primeres estrelles que es comencen a veure...
Avui ha anat a classe amb una de les fotos que va fer impresa per explicar coses als seus companys :-)
Fotografia, natura i bona companyia. De això es tracta, no?

(c) Josep Balaguer

(c) Jordi Balaguer