dijous, 15 de març del 2018

Idus de Març

Avui, segons el calendari romà, és l'Idus de Març. En la cultura romana era un dia molt important, consagrat a Júpiter, on es feien grans celebracions. A més a més va ser un dia que va passar a la història perquè l'Idus de Març de l'any 44 a.C. va ser el dia què varen matar a Juli César. I això ve al cas perquè els Alps Julians reben el seu nom en honor a Juli César, qui va establir el domini romà en aquesta zona. Segurament la bellesa d'aquestes muntanyes ja va captivar a l'emperador fa més de 2000 anys. Es tracta d'una gran serralada calcaria que presideix l'actual Eslovènia de manera imponent. La seva màxima alçada la trobem al Triglav amb 2864 metres, aquí en teniu un retrat. 


Vàrem pujar a un excel·lent mirador des d'on vàrem poder contemplar en tota la seva magnificència el perfil d'aquestes muntanyes. Aquí teniu una panoràmica.

 

Després de la panoràmica ja va arribar el moment de montar el tele i buscar detalls i fer volar la imaginació pel joc de llums i ombres que teníem al davant. No vàrem acabar de tenir llums daurades sobre els pics, però l'experiència va estar espectacular.