divendres, 6 de febrer del 2015

La torre del Cap des Jueu

De tot el sistema de torres defensives que envolta l'illa d'Eivissa la que, segurament, està en un lloc més espectacular és la torre del Cap des Jueu. Les vistes cap als penyasegats i cap a Es Vedrà i Es Vedranell són, senzillament, encisadores.
Tot i haver pujat a aquest lloc un munt de vegades mai hi havia vingut a fer fotos. Segurament perquè és un d'aquells llocs que, de veure tantes imatges d'ell, no li trobava motivació. De totes maneres em vaig adonar que les imatges que havia vist d'aquest lloc eren sempre de postes de Sol i alguna nocturna, però cap de sortida de Sol (si més no que jo recordara). Així vaig veure que, pels volts del solstici d'hivern, el Sol quan trenca per l'horitzó il·lumina lateralment i directa els dos illots i la torre. La resta de l'any el Sol surt per darrere de Cap Llentrisca i ja no es dona aquesta possibilitat.  Aprofitant un bon pronòstic de cel vaig pujar amb la idea de fer la foto. Però finalment el pronòstic es va cumplir amb escreix i va haver tants núvols que el Sol no va il·luminar res directament. Bé, almenys vaig treure les teranyines del Big Stopper i vaig fer alguna expo llarga buscant núvols moguts al cel. Després d'esperar una bona estona i veient la poca possibilitat de bona llum vaig decidir abandonar.
 
 f/8, 117s, ISO 100, filtre neutre de 10 passos i degradat soft de 2 passos per al cel
 
Just a mitja baixada, de manera sobtada, el cel es va començar a obrir i a correcuita vaig treure els estris per captar els desitjats rajos de Sol laterals sobre els illots, però la torre ja no hi era... Caldrà repetir el proper solstici.

f/11, 0,5s, ISO 100, degradat de 2 passos