dimarts, 21 de maig del 2013

Sense rumb

Tenia una localització bona, molt bona. Tenia un quart de lluna en el punt necessari a una hora raonable. Tenia dues nits, dues oportunitats. Tenia una foto al cap, una composició. Però havia una cosa que no havia de tenir i que també vaig tenir: núvols. Així que els meus plans se'n van anar en orris.
No obstant, de tarda, vaig pensar en convertir els núvols dels meus enemics en els meus aliats. Vaig sortir amb temps, el cel pintava bé. El desconeixement del terreny em va fer anar a cercar un contingut per acompanyar aquell cel. Sense un destí fixe vaig agafar el cotxe i vaig pensar en els camps de cereals tan espectaculars aquests dies. Vaig començar a fer kilòmetres sense veure res convincent. Era molt difícil treure un enquadrament net: cables, granjes i altres obstacles diversos... Vaig començar a impacientar-me veient com s'acostava el moment de millor llum sense tenir res a fotografiar. Al final em vaig aturar i vaig trobar un raconet acceptable: clic.

Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 17mm
f/8, 1/10s, ISO 400, degradat invers de 3 passos, tripode. 

No gaire lluny sentia aigua cantant. Vaig anar a investigar i vaig trobar un assud molt curiós. Bé, com a mínim, tenia un primer pla amb algun interés. Podria no haver trobat absolutament res. Clic.

Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 17mm
f/8, 0,8s, ISO 200, degradat invers de 3 passos, tripode.

I és que no sé que m'emprenya més: tenir bones localitzacions amb cels mediocres o tenir localitzacions mediocres amb bons cels. Què en penseu?