dimecres, 8 de gener del 2014

Des de dalt

Últimament pense que faig massa fotos a peu de platja. És molt temptador incloure un primer pla més o menys contundent o construir-lo amb alguna onada en moviment creant imatges molt visuals. Així que aquests dies de vacances he decidit intentar canviar una mica de rotllo i pujar-me als penya-segats d'Eivissa. Es tracta d'un petit canvi de registre per no ser massa repetitiu, si bé el mar continua sent el protagonista inqüestionable.
La primera foto és una sortida de Sol. La localització la tenia mirada des de feia temps. Recordava que des d'aquí dalt es veu pràcticament tota la costa de llevant de l'illa. Però el dia que vaig venir a fer fotos no em va convéncer la gran quantitat de construccions que es veuen i vaig decidir canviar de plans, incloent només l'illot i aquest pi en un contrallum potent. Va haver sort amb les llums i el resultat és aquesta colorida imatge.

 Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 21mm
f/8, 1/5s, ISO 400, degradat invers de 3 passos, trípode

La segona foto és la posta de Sol del mateix dia. Aquesta localització és sencillament espectacular. No havia vingut mai i crec que tornaré moltes vegades malgrat la caminada, ja que les vistes són impressionants. Es Vedrà sembla petit des d'aquí dalt. El lloc és exposat i feia bastant vent. Així que subjectant firmement el trípode i fent exposicions no molt llargues vaig estar disparant. Els núvols no varen acompanyar tant com a la matinada, però el resultat m'agrada.

Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 24mm
f/11, 1/10s, ISO 400, degradat invers de 3 passos, trípode

Per cert, també he fet vàries sessions a peu de platja. Però aquestes les deixarem per alguna altra entrada...