divendres, 30 de novembre del 2012

Cinc elements

A falta de material nou per pujar, farem un exercici de composició. Un dels llocs mítics a Eivissa i una posta de Sol. Cinc elements possibles: Mar, cel, Sol, roca, i un vaixell.
Un cop arribat al lloc vaig esperar que el Sol estigués en el seu lloc. Una boirina va apaivagar bastant la seva força i, juntament amb l'acció del filtre, vaig aconseguir aquest color tan espectacular en el cel. Volia una compo amb molt de mar, de forma que el rielar del Sol en l'aigua t'introduira en la foto. Mirant la foto ara, uns mesos després, pense que em vaig passar i he decidit deixar-la en format 3x4. Potser caldría haver deixat més aire al voltant de la roca i el Sol, o potser en format quadrat tampoc quede malament... Per cert, encara que ho parega, no he tocat la saturació.
Ara ja tenia la foto típica del lloc, la que té tothom.

 Canon 5D MkII amb el canon 70-200 f/4 IS a 200mm
f/8, 1/25s, ISO 100, degradat invers de 3 passos, trípode, cable.

Vaig intentar fer alguna cosa diferent abans que el Sol s'amagués. Habia un vaixell que em va permetre diversificar la composició. Normalment els vaixells el que fan és la guitza, però en aquest cas em vaig poder aprofitar de la seua presència. Per contra havia un element que no m'agradava gens que quedara en la foto: una boia més aprop que el vaixell, així que he retallat la foto en format panoràmic i l'he exclòs.

 Canon 5D MkII amb el canon 70-200 f/4 IS a 106mm
f/8, 1/6s, ISO 100, degradat invers de 3 passos, trípode, cable.

Però no satisfet del tot amb els resultats, aprofitant la suavitat dels tons vaig pensar en una llarga expo. Així que vaig calar el filtre neutre de 10 passos i vaig exposar un minut i mig. El resultat és una imatge molt suau amb uns tons molt agradables. Aquest resultat si que em va agradar. Tornava a casa amb quelcom original i ben bonic. Li he pujat els negres de manera que la roca queda sense gens de textura, crec que li dona molt d'impacte visual a la imatge. I és la foto que vaig decidir publicar al bloc. Una foto titulada: M'aclame a tu.

Canon 5D MkII amb el canon 70-200 f/4 IS a 150mm
f/4, 90s, ISO 100, degradat invers de 3 passos i degradat neutre de 10, trípode, cable.