diumenge, 17 de març del 2013

El país de la neu

Com molts dels que seguiu el bloc sabeu, aquesta darrera setmana, he estat pel nord de Noruega en un viatge fotogràfic. Ha estat una setmana magnífica i esgotadora alhora. La visió de llocs tan diferents del nostre entorn fa que veges fotografies a cada instant, a cada moment, convertint-se en una autèntica bogeria. Els teus ulls veuen les imatges molt més ràpid del que el teu cervell les pot pensar i procesar: Neu verge per tot arreu, una llum diferent i especial, unes montanyes immenses emergint directament del mar...  Tot plegat fa que l'experiència siga molt intensa.


Canon 5D MkII amb el Canon 70-200 f/4 IS a 85mm
f/11, 1/30s, ISO 100, trípode

Saber dosificar les forces ha estat fonamental per sobreviure. Dormir ni que siga poques hores, però dormir. I menjar. Descansar de tant en tant i agafar algun día més lleuger. Així i tot estic molt cansat i saturat de fotografía. Amb la sensació que no necessitaré agafar la càmara en una temporadeta. D'altra banda es essencial compartir el viatge amb gent que vaja exactament al mateix rotllo i al mateix ritme que tú. I en aquest sentit tant el Pep Prats com el Pere Vila o el Pere Soler han estat una companyia immillorable. Gràcies, companys.

 Canon 5D MkII amb el Canon 70-200 f/4 IS a 138mm
f/8, 1/250s, ISO 200, trípode

D'aquesta manera he tornat a casa amb més de 1000 fotos en les targes de memòria i molt poc temps per procesar-les. Aniré fent feina, a poc a poc, i començaré un seguit d'entrades al bloc amb comentaris i imatges del viatge. Evidentment amb tal maremagnum de fotos em resulta impossible recordar exactament si vaig utilitzar filtres en les fotos i, si els vaig fer servir, quins varen ser, per la qual cosa adjuntaré en les fotos només les dades exiff.
Canon 5D MkII amb el Canon 70-200 f/4 IS a 70mm

f/11, 1/100s, ISO 100, trípode