divendres, 31 d’octubre del 2014

Llum d'Octubre

La llum d'octubre en Eivissa sol ser mágica i tindre un encant especial. Aquest Octubre no ha pogut ser d'una altra manera. Els cels son nets i diàfans i tenen una transparencia meravellosa. Ja fa molt de temps que he pensat que és el millor més per fotografiar l'illa.

El raconet de la foto d'avui és un petit bombó amagat de la costa Sud. És un d'aquells llocs que la presió urbanística ha aillat més encara. Les cases que s'han construit al seu voltant han eliminat l'accés natural a la cala i ara cal arribar saltant de roca en roca com les cabres. És un lloc que m'agrada visitar de tant en tant. Com tota la costa és d'accés públic i lliure i ningú ho pot impedir perquè, a més amés, no cal travesar cap finca privada per arribar.
Ja fa uns anys vaig venir a aquest lloc a fer la sortida de Sol. Al poc d'arribar a la platja va baixar un paio d'una de les cases i em va dir en anglès que jo no podía estar allà. Pel seu aspecte ros i immaculat vaig intuir que aquell individu no parlava cap llengua llatina. Com que la meva principal preocupació era no perdre les llums i no estar discutint sobre la llei de costes amb aquell personatge li vaig dir que jo només sabia parlar en català i que no l'entenia. Li vaig girar l'esquena, vaig plantar el trípode i vaig seguir fent fotos. Segurament em va donar per imposible i va marxar.
Tinc la intuició que "els propietaris", en algún moment, faran alguna cosa per tallar el precari camí que ara porta fins aquí. Jo pensé seguir venint tantes vegades com em vinga en gana.
 
f/11, 4s, ISO 100, degradat de 3 passos per al cel

17 comentaris:

  1. Una buena composición, con unos tonos y unas aguas que trasladan tranquilidad. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Marco. Fue una de esas madrugadas que hubo suerte con la luz :-)

      Elimina
  2. Quina suavitat. Jo aquestes boires solo las veig des de la finestra, quan surt a fer les primeres llums mai las veig :-D
    És veritat, la llum d'octubre és especial. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et puc afirmar que les meves millors fotos (que no bones) d'Eivissa estan fetes a l'Octubre

      Elimina
  3. M'agrada molt la composició amb els illots i el cel amb aquestes pinzellades de núvols. Poder l'aigua amb una expo més llarga hagués quedat més uniformement llisa però, això ja es qüestió de gustos i tenir els filtres adequats, Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La compo és la clàssica del lloc, no té gran mèrit. L'exposició més llarga amb la mar plana també la tinc, però m'agrada com queden aquestes petites onetes i he decidit pujar aquesta.
      Salut!

      Elimina
  4. Un lloc preciós.
    Això de les costes en aquest país és de riure.
    Per desgràcia no és cap tema còmic.
    Tons molt naturals i ben enquadrament.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lloc realment és preciós i espere poder-lo seguir gaudint molt més temps

      Elimina
  5. Tres hermanos sobre un fondo claramente pepetiano. Muy guapa. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tres hermanos o el papa, la mama, i el hijo/a. Gracias por passar Alfredo

      Elimina
  6. Com tu molt bé dius has aconseguit una atmosfera i una llum molt maca per "banyar" aquestes roques enmig del mar.
    Sobre la pressió urbanística que comentes... totalment d'acord. Malauradament és d'aquelles coses que en el seu dia no es van fer bé i ara, al menys en un temps curt, no hi ha marxa enrere.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani el que és públic es de tots. Des de la línia de costa en 20 metres endins es terreny públic per llei. Malgrat que alguns pensin q es seu i que les autoritats no facin res per respectar-ho

      Elimina
  7. Aquestes llums suaus que aconsegueixes a ses illes tenen ja un toc personal, bona captura Pepet.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. muy chula!!! colores estupendo y un encuadre perfecto.
    un abrazo

    ResponElimina