divendres, 29 d’agost del 2014

El desesperant estiu

Eivissa és un paradís fotogràfic. Lamentablement l'època de l'any que més temps hi puc passar (l'estiu) és la pitjor fotogràficament parlant. Fa un parell d'estius vaig elaborar una modesta guía per intentar treure profit d'aquesta època. Així i tot és difícil resistir-se a la possibilitat de fer alguna sessió. De totes maneres la successió de dies i dies de cels rasos sense cap gràcia pot arribar a ser desesperant. Aquest any ha estat així. Més d'un matí quan he tret el cap per la porta, de bon matí, he estat molt temptat de tornar-me'n al llit...
Almenys l'habitual calitxa estiuenca fa que el Sol surti apaivagat. En aquestes situacions m'agrada molt fer servir el degradat invers de 3 passos i treure l'esfera solar inaugurant el dia sobre l'horitzo. L'invers de Singh-Ray trobe que potencia molt agradablement els tons càlids d'aquestes sortides. Sovint li fique un degradat d'1 pas per sota "del revés" per evitar l'excessiva diferencia de llum cel/terra, si bé això depen una mica de cada situació.
Vos deixe dos exemples.

 0,3s, f/11, ISO 100
 
0,4 s, f/11, ISO 100
 
Per cert, no se si us heu adonat, però he canviat algunes coses en el look del bloc. En la nova capçalera teniu un exemple similar del que he esmentat en l'entrada. Si bé aquesta foto és una posta d'un mes de febrer a uns 5ºC poques hores abans d'una inaudita nevada a l'illa. Espere que vos agrade.


16 comentaris:

  1. Benvingut de nou, ja es nota que acaba l'estiu :-)
    Cal adaptar-se a cada situació que trovem, però no he fet jo sortides sense resultats. A mi aquestes fotos marines em semblen molt difícils, i les que ens monstres em fan goig. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chabi, aquestes fotos de difícil no tenen res. Bo, sí, una sola cosa, aixecar-se del llit :-) Gràcies per pasar.

      Elimina
  2. Bona entrada Pepet, el blog el veig mes atractiu pero la l'explicació no em comvence, cal bregar tot el que reflecteix llum, el demas són excuses de mal pagador ........ jajaja
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, estic d'acord que cal bregar. De fet cap dia què havia decidit sortir vaig tornar-me'n al llit. Ja fa molt de temps que vaig decidir que quan tenia clar sortir ho faria, malgrat les condicions.

      Elimina
  3. A mí me pasa lo mismo con Conil. El verano no da mucho juego para esos paisajes que nos gustan. Muy guapas las dos, y también la cabecera.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es lo que hay. A no ser que te puedas permitir hacer vacaciones fuera del verano. Que creo que no es ni tu caso ni el mio...
      Un abrazo.

      Elimina
    2. En efecto, agosto por decreto. La alternativa es irte en agosto al hemisferio sur. Allí es invierno, aunque, eso sí, queda algo lejos. Un abrazo

      Elimina
  4. Con em comentat mes d´una vegada, cal toretjar amb el bou que tenin en sort eixe dia. tu ho has fet molt bé.
    Salut.

    ResponElimina
  5. Molt maca la nova capçalera, m'agrada amb aquests tons suaus.
    Jo et diré... bé... que no sé on tinc la càmera ara mateix, aquest estiu no he carregat una sola vegada la bateria..i per aquí platges trepitjades i brutes ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va, Pere, que segur que el cap t'està bullint amb idees i projectes ;-)

      Elimina
  6. Tens tota la raó Pepet. Com diu en Pere, per aquí a l'estiu ni acostar-se a les platges tot i que segurament amb el temps que feia estaven menys plenes que de costum però igualment amb massa gent per fer res que valgui la pena.

    M'agraden els canvis en el bloc, jo sóc dels que pensa que "renovar-se o morir" i renovar-se sempre és bó entre altres coses perquè davan dels teus lectors (comentin o no això ja és un altre tema) demostres ganes d'avançar no sols fotogràficament sinó de no fer-los tant monòton la plataforma en la que et comuniques.

    Va que ja tenim el setembre aquí i en poques setmanes segur que tindrem més lliure tot per poder esbargir-nos fent fotos a gust ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El món dels blocs sembla que va una mica de capa caiguda. Però per mi continua sent una forma de comunicación molt més personal i atractiva que les xarxes socials. El bloc (si el tens) cal mantener-lo viu.

      Elimina
    2. I tant. Ens hem tornat molt còmodes amb el tema de les xarxes socials. Ens afanyem a dir que no tenim temps i el que realment no tenim ja es costum d'obrir els enllaços i llegir-los. Considerem que el nostre temps val massa (i és veritat però sempre ha sigut axí) i el que passa és que ho volem acaparar tot sense fer cap criba.

      Llegir la gent llegeix, el que no es molesta és en comentar. Massa feina escriure 2 línies. Els que estan només en un bloc per alimentar el seu ego, busquen la màxima quantitat de comentaris i sortir referenciats a tots els blogs que puguin són els que es desinflen més ràpidament quan els cauen les estadístiques.

      Els que utilitzen el bloc només com a mitjà d'expressió i trasmissió de les seves fotos fora de les modes i de "qui comentarà" són els que continuen publicant encara que no sigui en una periodicitat establerta.

      Després hi ha el blocaire que escriu només en el seu bloc i el que a més a més comenta en els que li interessen (independentment que aquests li facin a ell comentaris o no).

      Elimina
    3. Bàsicament d'acord amb tú, Daniel. Excepte en una cosa: crec que l'única paraula que llegeix la gent darrerament és una paraula en anglés, la paraula "like"

      Elimina
    4. Si, cada cop hi ha més que utilitzen això del "like" per dir que ha passat per allà però ni obre l'enllaç ni res de res. Tenir mols "likes" no vol dir res avui en día.

      Elimina