divendres, 13 de juny del 2014

Flysch mediterrani

Mirant en Google el perfil de la costa eivissenca et trobes en la part Nord-Est de l'illa una curiosa formació lineal. Es tracta d'una mena de passadissos en la roca similars als dels flysch del Cantàbric. Però en aquest cas segurament més que la mà de la natura hi te a veure en el seu origen la mà de l'home. Hi ha molts punts de la costa de l'illa on es va extreure roca quan es va construir la muralla de la ciutat i, possiblement, aquest és un d'aquells llocs. Si bé no he sabut trobar o comprovar aquest tema en aquest punt concret. Hipòtesi pendent de comprovar.
Aprofitant que aquells dies la mar estava molt baixa vaig venir per intentar captar aquest lloc. La possibilitat que tenia de treure un punt de vista alt on es fes més palesa aquesta formació no em va convèncer. Així que vaig baixar arran d'aigua. Així i tot el resultat no és de la meua total satisfacció. Però ja vaig pensant idees per fer alguna cosa més en aquest lloc.

Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 17mm
f/22, 1.6s, ISO 100, degradat invers de 3 passos i trípode

8 comentaris:

  1. Una bonica imatge amb aquests nuvols entre foscos i rosadets esquitxant el cel.

    A aquesta distancia no veig la semblança que dius amb els flysch perquè solen ser molt més junts i marcats en alçada entre ells (par alta i part baixa alternant-se).

    El que si m'ha semblat curiós (perquè ho desconeixia) és lo que ens has explicat de l'extracció de la pedra.

    Salut ;)

    ResponElimina
  2. Gràcies per passar, Vicent

    Daniel, la semblança amb els flysch es bastant relativa. Des d'una perspectiva més aèria s'aprecia molt millor la linealitat de la roca semi-submergida. La muralla renaixentista de la Vila d'Eivissa va ser construida amb pedra excavada majorment en la costa i transportada després en vaixell. Una de les pedreres més emblemàtiques és la que hi ha aprop d'Es Vedrà que amb el temps va esdevenir el mític Atlantiis en l'època hippy.

    ResponElimina
  3. Un buen amanecer. Me gusta la textura que has conseguido en la roca.
    Un saludo

    ResponElimina
  4. Crec que la localització promet prou, és un lloc per a anar amb les bótes de badear o ara que fa calor amb banyador i cangrejeras, per a buscar mes fàcilment composicions, de segur li sabràs traure tot el partit.
    Salutacions

    ResponElimina
  5. Tens raó, J Luis, crec que caldrà mullar-se el cul :-)

    ResponElimina
  6. A aquest pas tindràs que publicar un llibre o ebook amb localitzacions de Ses Illes ;-)

    ResponElimina