dimarts, 12 de novembre de 2013

Explorant nous indrets

Des de l'estiu que no havia tornat per Eivissa i aquest cap de setmana hi he tingut l'oportunitat. Tinc una llarga llista de llocs pendents d'explorar. Sembla mentida que una illa tan petita puga donar tants i tants racons per descobrir. La costa Nord, coneguda com "Es Amunts", està conformada per un seguit d'inaccessibles penya-segats. La dificultat d'accés als llocs fa que siga una de les parts millor conservades de l'illa. I són "Es Amunts" uns dels llocs que tinc pendents de coneixer a fons. 
El lloc que vaig coneixer aquest cap de setmana és dels que estaven marcats des de feia molt de temps. El primer contacte, com altres vegades, va ser a través d'una excursió familiar: per coneixer l'accés, veure el temps de caminada, i valorar possibles composicions amb llum del dia. També de fer alguna foto, ni que siga amb el mòbil. La bellesa del lloc és inqüestionable. Fa un temps va estar projectat construir en aquest indret i, afortunadament, això no es va produir. 


Ara ja només calia esperar el dia que pugués tornar, amb la grandària i alçada de lluna necessària i que no hi haguessin núvols. I va haver sort i totes aquestes condicions es varen donar a l'endemà mateix. Vaig decidir fer la baixada amb llum de dia, ja que moure's pel lloc té la seva dificultat perquè està ple de grans blocs de pedra que el cingle ha anat llançant. De fet trobar enquadraments és un repte entre tanta pedra. Vaig intentar aprofitar les darreres llums sobre Ses Margalides.

 Canon 5D MkII amb el Canon 17-40 a 40mm
f/11, 0.6s, ISO 100, filtre degradat neutre de 3 passos, trípode

Després, amb una mica de paciència, només va ser necessari esperar que la foscor guanyés terreny. Havia un fort onatge que no em va permetre arrimar-me gaire a l'aigua, però com que els enquadraments ja els tenia mitjanament vistos només va caldre fer alguna petita improvisació. 

 Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/2.8, 30s, ISO 1600, trípode

 Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/2.8, 30s, ISO 3200, trípode


Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/2.8, 30s, ISO 3200, trípode

5 comentaris:

 1. Eivissa tens unes localitzacions privilegiades.
  Segur que hi ha tantes encara desconegudes.
  Els enquadraments els veig molt tancats amb algun tall molt brusc.
  Salut.

  ResponElimina
 2. Hola Pepet, M'agrada molt la segona. Suposo que moures per un lloc com aquest ha de ser molt complicat. La darrera imatge tot i estar feta a 3600, f2,8 i 30s la veig fosca. sense lluna? Una abraçada

  ResponElimina
 3. *Pepet, aquestes tenen algo que no m'acaben, les diürnes pel cel que no et va acompanyar, les nocturnes no ho tinc clar, tal vegada la llum massa diürna en el cel, i el que sembla il·luminació excessiva en les roques, fan l'efecte de diürnes, d'on ve la il·luminació de les roques? tenies lluna important?

  ResponElimina
 4. Muy guapa la localizacion, me gusta mucho la segunda con es aluz tan chula sobr ela islita
  Saludos

  ResponElimina
 5. Gràcies per comentar, companys. Veig que les fotos no acaben d'arribar :-(
  Esatn fetes dissabte passat, amb un 36% de Lluna. Vaig pujar l'ISO per tal de captar la major quantitat possible d'estrelles, ja que amb lluna els cels no queden tan espectaculars. D'aquesta manera la foto obtinguda és pràcticament diurna. Després he mirat de nocturnitzar-la en el procesat. Potser no he estat massa fi, je, je... L'objectiu era intentar no perdre massa estrelles al nocturnitzar...
  Gràcies de nou per la vostra sincera opinió :-)

  ResponElimina