dissabte, 21 de juliol del 2012

Escapada medieval

Sempre m'han atret els monestirs.
Recorde la primera vegada que vaig visitar Poblet, ja fa més d'una decena d'anys. Era hivern, feia fred i ja era fosc. Vàrem entrar a l'esglèsia amb la intenció d'assistir a "completes", l'última oració del día. Una llum tènue ens va permetre, amb prou feines, arribar i seure en les primeres fileres de bancs. Ningú més hi havia al temple, només nosaltres dos una mica encongits en la solitud d'aquella nau gòtica. Silenci i foscor. El toc d'una campana va anunciar l'entrada dels monjos per a l'oració. Solemnement, en fila, amb els seus hàbits cistercencs varen anar ocupant el seu lloc. He de reconeixer que, quan varen començar els càntics, un calfred em va recòrrer tota l'esquena. Aquella sensació que, de vegades, ens agafa de sorpresa als que no som creients. Vàrem assistir en silenci a tota la litúrgia amb la impressió d'haver retrocedit més de cinc cents anys en el temps.
Ahir vaig tenir el privilegi de fotografiar un indret de similars característiques, però, inexplicablement, en un estat d'abandó molt trist. Si més no, l'Esther i jo ens vàrem sentir una mica protagonistes d'alguna novel·la d'Umberto Eco i, fins i tot, en algún moment ens va semblar sentir les passes de l'abadessa pel claustre...

 Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/2,8, 30s, ISO 3200, trípode i cable. Il·luminació amb llinterna.

Canon 5D MkII amb el Canon 24-105 a 40mm
f/4, 1400s, ISO200, trípode i cable. Il·luminada amb llinterna

Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/2,8, 30s, ISO 3200, trípode i cable. Il·luminació amb llinterna.

9 comentaris:

  1. Muy finas las fotos Pepet!!!

    Las ganas que tengo yo de salir por la noche, pero veo las limitaciones de mi cámara y me da un poco para atrás.

    Me gusta cómo has sabido iluminar de manera eficaz esos restos de catedral, y más, ese azul perfecto de la nocturnidad.

    Un gran trabajo!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Pepet pel lloc i per la comanyia, una bona nit.
    Aquesta segona al final be, encara que dins les finestres no hi ha allò que tu buscaves.
    La tercera. Molt bona la teva idea, de mostrar tot l'entorn.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Hola Iker, me alegra que te gusten. La nocturnidad engancha, sobretodo, porque es un reto continuo. Te animo a empezar e ir experimentando ;-)

    Esther, un plaer, com sempre. La de les finestres ja la portava pensada des de casa, però amb aquesta contaminació que teníem...
    Una abraçada també :-)

    ResponElimina
  4. Bones Dr.,
    Veig que la "cosa" va be, ara que cada cop em queda mes clar que a Ses Illes li va quedar quelcom per fer... em sap greu!
    Salut!

    ResponElimina
  5. Muy buenas las fotos!!! Desde hace unos meses estoy suscrito a tu blog, al que no se como llegue, y la verdad es que disfruto mucho con el tipo de fotografía que haces, y últimamente veo que le estas dando fuerte a este tipo de fotografía nocturna en la que yo que me quiero iniciar en estos días. La cosa es que he visto que esta usando un objetivo que es justo el que me estoy planteando comprarme para hacer estos pinitos. El Samyang 14mm que imagino que es el mismo que mirado yo como posible para la Pentax K5 que me acabo de comprar. ¿Es de enfoque manual verdad? ¿Cual es tu opinión del mismo?. Veo que te esta dando grandes resultados ¿No?. En fin, te agredecería que me dieses tu opinión sobre el mismo. La cosa es que para Canon y Nikon entiendo que hay muchas opciones de Angulares lumninosos, pero para Pentax la cosa esta bastante más limitado, y menos si no te quieres gastar muchísimo dinero como es el caso. Enhorabuena por las fotos.

    ResponElimina
  6. Pere, per fi he estrenat el Samyang!!! Et puc ben asegurar que, a ses illes, sempre queden coses per fer. Però també et puc asegurar que va ser un viatge molt i molt profitós ;-)

    Jose Luís, gracias por dedicar parte de tu tiempo a mirar mis fotos :-) Si te parece te respondo por e-mail.

    ResponElimina
  7. Por supuesto y gracias, supongo que lo puedes extraer del perfil de google pero si no es el siguiente:

    josears@gmail.com

    Gracias.

    ResponElimina
  8. Molt boniques les nocturnetes.
    Bona localització, bones fotos i bona companyia.
    Salut.

    ResponElimina