divendres, 8 de setembre del 2017

Escòcia (I)

Doncs el viatge estival familiar d'aquest any ha estat a Escòcia. Ja sabeu que no és un viatge fotogràfic, però la càmera sempre ve i si surt alguna bona oportunitat la intente aprofitar. Com cada any teníem les vacances per qüestions imperatives al més d'Agost i ja sabíem que les zones més turístiques estarien petades de gent. Escòcia s'ha convertit en un destí turístic de primer orde (res a veure amb l'Escòcia que ja vàrem visitar fa uns 15 anys). I així va ser, Edinburgh va ser molt aclaparador, el Loch Ness també, i com no? la famosa illa de Skye era un formiguer ple d'autobusos. Tot i que abans de marxar ens vàrem plantejar saltar-nos Skye, finalment vàrem anar, però només que de passada. Plantar el trípode en els llocs més coneguts era una autèntica bogeria i evitar que sortís gent en les fotos per tot arreu, pràcticament impossible. Així i tot si va haver alguna ocasió es va intentar aprofitar com en aquesta foto del conegut Eilean Donan Castle.


Un altra característica important del viatge és que per primera vegada vàrem anar en autocaravana. Normalment altres anys anàvem saltant d'hotel en hotel o triàvem un apartament base des del qual fer sortides. L'autocaravana sempre havia pensat que donava un plus de llibertat de moviments. I així és, però al final he tornat pensant que, a l'hora de fer fotos, ha estat més bé un factor limitant que afavoridor: No sempre està permès o és possible fer nit a prop de les localitzacions triades; no et pots ficar per segons quins camins ni aturar en segons quins llocs quan en cotxe sí que ho faries; des d'un hotel o apartament sempre havia aprofitat per escapar-me a hores extremes mentre la família encara dormia a fer fotos, i amb l'autocaravana això no és possible, perquè la casa és el vehicle...
En general ha estat una experiència xula, però en el futur probablement tornarem al nostre sistema clàssic de viatge familiar. Aquí teniu una foto del vehicle i del cuiner començant a preparar el sopar.


I aquesta entrada ha sigut una mica l'entrada dels "contres" del viatge. En properes entregues parlarem dels "pros" que també n'hi han hagut ( i molts).

8 comentaris:

  1. Com a cosa bona de la caravana ha degut estar lo que ha disfrutat en Teu fill. El tema gent diuen que si allargues la exposició poden borrar.se de forma màgica. Encara que no hi ha res com el silenci i la solitud dels llocs a l,hivern 😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii, el nen s'ho ha passat "teta". En principi allargant les exposicions és veritat que la gent desapareix, però sempre hi ha algun c_br_ que s'està quiet tot el temps :-)

      Elimina
  2. Escòcia?? mmmnnn em sona aquest nom... (tó de broma..)
    M'imagino com deu ser l'estiu encara que no hi he estat mai ni crec que hi vagi mai però veien alguns llocs a la tardor ja m'ho puc imaginar.
    Jo Skye m'ho saltaria sense pensar-ho i em centraria amb la Escòcia "profunda" o les highlands però penso que per aquestes dates deu estar tot a petar... pensar que he estat tot el dia, unes 8-9 hores fen fotos sense veure ningú al mes de novembre... :P
    En fi, segur que ens sorprendràs amb alguna foto "made in Pepet" ;-)
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pere, finalment anar a Skye va ser un error i hauria estat millor completar les Hèbrides Exteriors que estaven bastant bé de gent. Et puc ben assegurar que un altre problema important (i molt) a l'estiu són els famosos mosquits "midges"...
      Sé que tornare en una millor època i en viatge exclusivament fotogràfic ;-)

      Elimina
  3. Estic desitjant que continues amb el relat del vostre viatge. Una abraçada gran!!!
    Empar

    ResponElimina
  4. Holaaa, esperant la continuació del teu viatge vacacional amb família.
    M'han explicat que Escòcia és complicat circular amb autocaravana per les carreteres estretes que hi ha.

    La canalla gaudeix molt la llibertat que dóna l'autocaravana ara aquí ara allà,tota una aventura en tot moment. És clar que no en tots els llocs pots pernoctar o acampar existeixen uns mapes on pots consultar i on t'aconsellen quin és el millor lloc, amb fotografies per poder-te fer una idea del paisatge d'entorn i rutes.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther. Sí, les carreteres són estretes (molt estretes), però aptes per conduir vehicles d'aquest tamany.
      La sensació és que he perdut mobilitat, encara que sembli una paradoxa. Amb un cotxe m'haguès mogut al meu ritme a les meves hores i aquest any no ho he pogut fer. Segurament anant sol o en un grup fotogràfic una autocaravana o una camper són una opció molt bona, però amb la família no ho és.
      Un petonet

      Elimina