dilluns, 15 de juliol del 2013

El món no s'acaba mai

Fa uns mesos vaig comentar en una entrada que el samyang 14mm era un dels meus objectius orfes. Només ha estat eixint a pasejar de nit i només l'havia fet servir a f 2.8. En el viatge a Noruega el vaig descobrir de día. Al fer-lo servir de nit rarament havia mirat pel visor amb ell per enquadrar. I mirar pel visor amb aquest objectiu montat és una passada, sembla que el món no s'acaba mai. Però tenia un factor limitant important amb ell per utilitzar-lo de dia. La impossibilitat d'aplicar filtres. Així que, després de rumiar-ho una temporada, m'he fet amb els filtres i el resultat crec que és més que satisfactori.
La foto no és una meravella. És fruït d'una sessió improvisada per provar-los. La part més propera del mur estava a uns dos pams de l'objectiu. Veure com queda tot enfocat amb aquestes distàncies és una passada. I com sempre la nitidesa de l'objectiu mostrant-se exquisida. Tinc el presentiment què això és el principi d'un gran amor...

Canon 5D MkII amb el Samyang 14mm
f/11, 1/4s, ISO 100, degradat de 3 passos, trípode

10 comentaris:

  1. Pues que dure el idilio. El comienzo es de los más prometedor.
    Buen encuadre y buen equilibrio de luces. El filtro ¿el Lee?
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. No, Alfredo, para el Samyang la única posibilidad es el portafiltros Lucroit con unos filtros Hitech de un tamaño descomunal. Es carillo el conjunto, pero lo he encontrado de segunda mano a muy buen precio :-)

    ResponElimina
  3. Jo me vaig enamorar de la combinació 5DII+Samyang 14 mm a la Basa de la Mora, és una passada la parella que fan. Aixó sí, em va comentar l'amic que els té que els filtros costaben un ull i mig.

    ResponElimina
  4. Tots els filtres són molt cars i tant fàcils de ratllar. Estarem pendents de les crepusculars. Bon inici! :-)

    ResponElimina
  5. Guapa luz y composición Pepet. Ese objetivo es una auténtica maravilla y desde luego la relación calidad/precio es imbatible. Un saludo

    ResponElimina
  6. Caram, crec que vàrem "veure la llum" a la mateixa hora, en un fiord al nord-oest de Tromso...jeje i per seguir en la mateixa onda...també tinc els LucrOit :P
    Jo no vaig tenir sort, un "canonista" se'm va avançar per minuts...vares treure un preu collonut.
    :-)

    ResponElimina
  7. Sí, Chabier, els filtres i portafiltres són bastant més cars que l'objectiu. Coses de la vida...

    Eduard, ja fa temps em vaig posar una vacuna contra les ratlles. Són normals i consustancials a l'ús dels filtres. No afecten a la imatge ( ano ser que siga una cosa descomunal, clar)

    Sí, Jose, en estos momentos creo quie podría decir que es más nítido que algunos Canon L de mucha fama

    Pere, si no va ser a la mateixa hora va ser amb uns segons de diferència. Veig que també t'has acabat llançant a la piscina :-)

    ResponElimina
  8. Caram,

    Sembla que aquest objectiu ha patit un boom en els que feu sobretot nocutrnes. He llegit algunes reviews i pel que sembla té els seus defectes i les seves virtuts i la nitidesa en tot l'objectiu sembla ser una d eles virtuds, no sé si en té més per a que ho faci més indicat per a les nocturnes.

    Salut!

    ResponElimina
  9. Caram jo només l'he fet servir per nocturnes, el tindré que provar també de dia. El tema dels filtres, buf. Són tant grans i tant cars!!
    Salut!

    ResponElimina
  10. Daniel, les principals virtuts per fer nocturnes són: que obre fins 2.8 i que, a 14mm, treus gairebé tot l'univers...

    Fes la prova, Jordi. Monta'l i fes fotos de dia. Després compraràs els filtres :-)

    ResponElimina