dilluns, 13 de febrer del 2012

Anoche tuve un sueño

Per fer fotografía de paisatge, apart de la meteorología, la climatología és molt important. Aquesta tardor vàrem tenir un bon exemple, després de setmanes esperant l'esclat de colors en les dates habituals, aquest es va produir més tard del "normal", quan molts pensavem que ja no es produiría.
Un altre exemple ha sigut aquesta setmana. La primera quinzena de febrer és temps d'ametllers en flor a Eivissa. Però l'onada siberiana no ha volgut que, aquest any, haja estat així. La flor que ja havia sortit s'ha gelat i ha caigut i el cicle de floració s'ha interromput de manera sobtada. Així que m'he quedat sense fotos dels ametllers enguany. Tenia varies idees i localitzacions, però... El problema és que la tardor està més aprop de casa i es pot acudir en el moment adequat. Però per als ametllers caldrà esperar, com a mínim, un any més. Així i tot, segurament, ho tenen pitjor els pagesos que s'han quedat sense ametlles.
Però bé, si no pot ser caldrà buscar alternatives. Un clàssic pot salvar aquesta situació i Es Vedrà sempre ens està esperant per fotografiar-lo. Com a curiositat, al fons, la costa de la península que ja us he mostrat alguna vegada.

Canon 5D MkII amb el Canon 24-105 a 40mm
f/11, 270s, ISO 400, filtre degradat invers de 3 passos i filtre neutre de 10 passos, trípode, cable.

7 comentaris:

  1. Pies sí, onírica...y preciosa.
    Muy Pepetiana.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Ya te dije en OD que me parecia brutal, esa suavidad en agua y cielo es tremenda

    ResponElimina
  3. Una bona alternativa diria Jo, els colors i la suavitat general ho arrodoneixen.
    Salut!!

    ResponElimina
  4. M'agraden els tons calids de la foto, una imatge molt relaxant de tot un classic

    Salut!!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies a tots quatre per passar i comentar :-)

    ResponElimina
  6. Molt onírica. Crec que representa molt bé el que vols mostrar.
    Salutacions.

    ResponElimina
  7. Hola Pepet!
    M'agrada molt aquesta "alternativa" tant per la textura sedosa de l'aigua i la serenor del cel com pels magnífics tons i colors.

    Ja ho diuen això de "tants caps, tants barrets" i en fotografia no serà menys. JO hagues fet aquesta foto just a l'inrevés: la proporció d'espai de l'aigua li hauria donat al cel i la del cel a l'aigua. Ja veus, qüestió de gustos simplement ;)

    Salut!

    ResponElimina